Забудовники Лондона і Києва

9рКвінз Хаус у Лондоні

У англійського архітектора як би мимоволі вириваються «наївні» в порівнянні з останніми риси. Як одну з них назвемо наполегливе виділення верхнього центрального отвору, що стоїть на серединної осі північного фасаду, підкреслена його арочної формою, не зустрічалася в інших частинах будівлі, маленької балюстрадою під підвіконням і крихітної прямокутної неглибокої нішею вверху.Мастер як би не наважується «в повний голос »заявити про принцип центральної симетрії, проявляючи якусь дивну несміливість.

Однак в цілому Квінз Хаус володіє винятковим чарівністю.

Це, на наш погляд, найбільш досконала здійснена споруда архітектора в Англії.

ікурвкЖитловий комплекс «Традиція» у Києві

Відкрийте для себе маленький Лондон у Києві! Компанія «Інтергал Буд» дбає про своїх клієнтів, тому якість будівництва, використання лише сертифікованих матеріалів та житло комфорт-класу вважає своїм прямим обовязком. Якби ж усі забудовники Києва  були такими сумлінними і відповідальними, то Лондон був би для нас не чимось надзвичайним, а просто столицею іншої країни. Компанія втілила в життя більш ніж 50 проектів у шести містах України. Досвід, інновації, дизайн і надійність — основні характеристики забудовника. «Інтергал Буд» визнано найкращим забудовником 2015 року, про що свідчить винагорода від преміїї «Український будівельний Олімп».

І так, назад у Лондон! Свіжість і легкість, цілісність і завершеність задуму, особливо в порівнянні з будівлями, зведеними його британськими попередниками і сучасниками, так і при зіставленні про його власними ранніми проектами, про які ми говорили вище, народжує враження впевненої перемоги «нового бачення» архітектурних образів. Чи можна назвати її твердженням Ренесансу в архітектурі Великобританії?

І так і ні. Для Англії Квінз Хаус завершує розвиток возрожденческих традицій в архітектурі кінця XVI — початку XVII ст., Перетворення їх в нове, дуже важливий напрям художнього розвитку будівельного мистецтва. І все ж в контексті епохи це лише один із напрямів, співіснуюче з дивною сумішшю збережених елементів Середньовіччя і запозичених мотивів північного або італійського маньєризму.

У той же час класичність була перетворена Ініго Джонсом після повернення з Італії в його особисту манеру, власний архітектурний почерк.

У його трактуванні класичність виявилася те саме не так Відродженню, скільки майбутнього класицизму. У проектах так званої Зоряною палати (Стар Чембер) 1617 року і бенкетних зали (Банкетинг хаус) 1619 року новий стиль Ініго Джонса отримав подальший розвиток.

Комментарии запрещены.

Реклама сайта GoodWeb

Эпоха готики
Античная архитектура